Psychiatrische ziektebeelden

"Wat men moet leren doen, leert men door het te doen."

Omgaan met psychiatrische ziektebeelden

In je werksituatie kom je in contact met cliënten en bewoners k met psychische en psychiatrische problemen.  Daarnaast hebben deze mensen soms meerdere aandoeningen zoals verslavingsproblematiek. In de behandeling en begeleiding is de problematiek complex en communiceren met deze klachten is vaak moeilijk. Hoe herken je mensen met psychiatrische problemen? Welke ziektebeelden zijn er? Hoe ga je hier mee om binnen jou professionele context? Wanneer verwijs je door en naar wie?

In deze training krijg je antwoord op deze vragen en nieuwe vaardigheden en handvatten hiermee om te gaan.

Voor zorg en welzijn

Je zoekt continu naar manieren om je eigen professionele effectiviteit als begeleider en/of behandelaar te vergroten. Je wil je verder bekwamen in het omgaan met mensen met psychiatrische ziekten. Je wilt dat je begeleiding naadloos aansluit bij de mogelijkheden en beperkingen van de clienten. Daarnaast wil je meer weten over psychiatrische ziektebeelden, de gevolgen ervan en hoe de ander te helpen om te gaan met problemen. Je wilt dit doen vanuit een andere de mindset die je tot nu toe geleerd hebt.

Leer meer over de ziektebeelden, de behandeling en begeleiding ervan en hoe dit op een wijze te doen die professioneel is en bij jou past.

 

Voor: medewerkers zorg, sociaal werkers, jongerenwerkers, gezinsbegeleiders, verpleegkundigen, SPH

Voor gemeenten, UWV en bedrijfsartsen

In je professionele rol is het belangrijk te weten welke specifieke begeleidingsvragen deze doelgroep heeft en hoe hier op een juiste wijze op aan te sluiten. Deze kwetsbare en soms ongrijpbare groep mensen roept de vraag op wat zij zelf kunnen als het gaat om zelfzorg, wonen en werken.

Je wilt meer weten over verschillende psychiatrische ziektebeelden, hoe hier mee om te gaan in jouw professionele context en welk begeleidingsvraag te formuleren. Je zoekt naar nieuwe kennis en vaardigheden om mogelijkheden en beperkingen van elkaar te onderscheiden.

 

Voor: WMO consulenten, medewerkers Werk en Inkomen, bedrijfsartsen en bewindvoerders

Leertrajecten op maat voor jou

 

Wij maken het mogelijk nieuwe competenties te ontwikkelen en toe te passen in de dagelijkse praktijk. Bij Fortico bieden we daarom o.a. een basis en een gevorderden programma. De expert- en vervolgprogramma's richten zich op jouw specifieke wensen in dat deel waarin jij je expertise wilt vergroten.

 

Erkend Opleidingsinstituut

 

Fortico is erkend door het CRKBO. Deze registratie voor post initieel Onderwijs heeft dit ook tot gevolg dat onze opleidingen vrijgesteld zijn van BTW.

Daarnaast zijn al onze incompany trajecten op maat gemaakt voor de deelnemers in hun professionele context.

Al onze trainingen, workshops (en onderdelen daarvan) zijn ook incompany mogelijk.

Bent u een van btw vrijgestelde organisatie of particulier? Neem dan contact op voor btw vrije levering.

CONTACT INFO

M.H. Tromplaan 25

7513 AB Enschede

+316 55 76 69 56

contact@fortico.nl

VOLG ONS

© Fortico.nl. All Rights Reserved