Oplossingsgericht denken en werken in de wijk

Enschede        : 18 november 2019

Almelo: Datum spoedig bekend

In deze SKJ geaccrediteerde training (4,75 punten) maak je kennis met het evidence based Oplossingsgerichte model.

Oplossingsgericht denken en werken (OGDW) is een positief besmettelijke denk- en werkwijze om anderen hun kracht en zelfvertrouwen te laten (her)vinden in de complexiteit en context van de problemen die zij ervaren. Een aanpak die voorbij de weerstand en de analyse gaat en die mensen in een energieke en toekomstgerichte brengt. Een aanpak die je kunt toevoegen aan je huidige kennis en kunde om te versterken wat je al kunt!

Oplossingsgericht werken in de wijk

"

Oplossingsgericht werken is de cliënt zelf oplossingen laten bouwen zodat hij zijn doelen kan bereiken door zijn eigen krachtbronnen (terug) aan te wenden.

"

De essentie

In een continu veranderende context sta jij als zorgprofessional voor de uitdaging anderen te ondersteunen of te leiden bij hun individuele groei naar meer welzijn. Je taak is je te richten op het vergroten van de eigen krachten van kinderen, ouders en gezinnen. Jij weet dat je slechts een instrument bent in de verandering van de ander. Jij kunt meedenken en ondersteunen, maar de ander dient het uiteindelijk te doen.

 

Je zoekt een aanpak die aansluit bij ieder individu en systeem, op ieder moment in iedere context. Een procesmatige manier van denken en doen die je kunt toevoegen aan je werkwijze. Een aanpak voor je dagelijkse werk. Voor die momenten dat het echt persoonlijk wordt en dichtbij komt. Je wilt weten waar het telkens fout gaat, de ander afhaakt en de hakken in het zand zet.

 

Wist je dat slechts 15% van de gedragsverandering is toe te schrijven aan methodieken of theorieën. En dat jij als professional een verschil kan maken van 30%? Maar hoe doe je dit in de praktijk op groeps en individueel niveau? Tijd voor een radicaal andere manier die vruchten zal afwerpen in je praktijk.

 

Maak in deze interactieve workshop kennis met een positief besmettelijke denk- en werkwijze om anderen hun kracht en zelfvertrouwen te laten vinden in de complexiteit van het veranderproces. Oplossingsgericht Denken en Werken. Een aanpak die voorbij de weerstand en de analyse gaat en die mensen (jij en diegene die je begeleidt) in een energieke, toekomstgerichte en vooral samenwerkende flow brengt.

 

Deze workshop, samen met de online leeromgeving, versterkt jouw vaardigheden en geeft praktisch handvatten zodat zowel het gezin als ieder individu met plezier werkt naar resultaat en meer welzijn. Je leert dat  je jouw interventies aan kunt passen aan de situatie en het unieke individu. Verruim je perspectief en maak het verschil!

Praktische informatie

Leertrajecten op maat voor jou

 

Wij maken het mogelijk nieuwe competenties te ontwikkelen en toe te passen in de dagelijkse praktijk. Bij Fortico bieden we daarom o.a. een basis en een gevorderden programma. De expert- en vervolgprogramma's richten zich op jouw specifieke wensen in dat deel waarin jij je expertise wilt vergroten.

 

Erkend Opleidingsinstituut

 

Fortico is erkend door het CRKBO. Deze registratie voor post initieel Onderwijs heeft dit ook tot gevolg dat onze opleidingen vrijgesteld zijn van BTW.

Daarnaast zijn al onze incompany trajecten op maat gemaakt voor de deelnemers in hun professionele context.

Al onze trainingen, workshops (en onderdelen daarvan) zijn ook incompany mogelijk.

Bent u een van btw vrijgestelde organisatie of particulier? Neem dan contact op voor btw vrije levering.

CONTACT INFO

M.H. Tromplaan 25

7513 AB Enschede

+316 55 76 69 56

contact@fortico.nl

VOLG ONS

© Fortico.nl. All Rights Reserved